לא הכל אבוד! במקרים רבים טיפול נכון בעבירה יכול להוביל להפחתה בענישה או אפילו לזיכוי מוחלט
ציינו את סוג העבירה
ציינו את סוג העבירה
טופס זה מאובטח
נהיגה בשכרות היא מסוכנת ונחשבת לעבירה חמורה. גם אם זו הפעם הראשונה שלכם (בתקווה שהיא תהיה האחרונה), במידה שנמצאה אצלכם בבדיקת ינשוף כמות אלכוהול החורגת מהמותר אתם צפויים לעמוד בפני עונשים כבדים. למשל: קנס כספי גבוה ופסילת רישיון לשנתיים מינימום. גרוע מכך, אם מדובר בעבירה חוזרת או כזו שקרתה לכם בנסיבות מחמירות, אתם עלולים להישפט לתקופת מאסר בפועל.
כמות האלכוהול הנחשבת למותרת היא עד 290 מיקרוגרם לליטר אוויר נשוף. הכמות הזו היא יחסית לכל אדם ותלויה בנתונים כמו משקל הגוף וקצב חילוף החומרים. נהגים חדשים, נהגים עד גיל 24 ונהגים המוגדרים כנהגים מקצועיים – מוגדרים בחוק כ-"אוכלוסיות מיוחדות" אשר הרף העליון של כמות האלכוהול המותרת להם היא 50 מיקרוגרם בלבד. אז אל תתחכמו ותגידו לשוטר "אבל אני לא מרגיש שיכור בכלל". זה רק יפגע בכם. הכמות היא מה שקובע.
אבל לא הכל שחור או לבן. אם קיים ספק, ולו הקל שבקלים, שהיו כשלים בהתנהלות השוטר או במהלך הבדיקה שנערכה לכם, ייתכן שאתם תוכלו להפחית מהעונש ובמקרים מסוימים לקבל זיכוי מלא. אבל בשביל זה אתם תצטרכו עו"ד מנוסה שמכיר היטב את חוקי התעבורה.
אם התבקשתם לערוך בדיקת ינשוף, ודאו כי היא מתבצעת עפ"י הנהלים הנדרשים:
חשוב לדעת: שוטר רשאי לבקש מכם לבצע בדיקת ינשוף גם אם לא קיים חשד של נהיגה תחת אלכוהול.
מנגד, הוא יכול לבקש שתערכו בדיקת דם רק אם החשד הזה קיים.
למשרדנו הצלחות רבות בתיקי פסילת רישיון – לרבות מקרים של נהיגה בזמן פסילה, שלילה על מהירות מופרזת, פסילת רישיון בגלל נקודות ועוד. כמו כן אנו מטפלים בעבירות נהגים חדשים, נהיגה בשכרות, עבירות תלתן, תאונות דרכים ועוד. בנוסף, אנו פועלים למיצוי זכויות בתחום הנזיקין, לרבות במקרים של נפגעי גוף כמו פיצוי על תאונות עבודה או מקרי רשלנות רפואית. משרדנו העניק שירות משפטי לאלפי נהגים בכל רחבי הארץ ועזר להם להציל את רישיון הנהיגה שלהם.
טופס אישי ומאובטח באמצעות טכנולוגיית SSL מתקדמת.
*המידע המסופק אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי מקצועי ואין לראות בו ככזה.
מכשיר הינשוף נחשב למדויק במדידת אלכוהול אצל נהגים. אי לכך, קיימת לו 'חזקת האמינות' מבחינתו של בית המשפט והוא מעניק לו משקל מכריע בהכרעת הדין הסופית. הדרך כמעט היחידה המאפשרת לערער על תוצאות המכשיר היא מצב בו השוטר לא תפעל אותו כנדרש. למשל: אי החלפת פיה או ביצוע איפוס בטרם ובסיום הבדיקה.
הבדיקה מורכבת מ-3 חלקים: בדיקה ראשונית באמצעות נשיפון (החוק אינו מחייב לעבור אותה אך עשויים לעכב אתכם במידה שתסרבו), בדיקת מאפיינים הכוללת הליכה בקו ישר והבאת האצבע למרכז האף ולבסוף הבדיקה באמצעות מכשיר הינשוף. חשוב להדגיש: אם קיים חשד של נהיגה בהשפעת אלכוהול אולם הבדיקה בוצעה שלא עפ"י הנהלים, היא עשויה להיפסל על הסף ולהוביל אתכם לזיכוי מלא.
התשובה היא לא. היחיד שיכול לקבוע איזו בדיקה תעשו הוא השוטר שעצר אתכם בשטח. אתם צריכים להישמע להנחיות שלו ולפעול לפיהן. אם לא תעשו זאת, אתם עלולים להיחשב אוטומטית כשיכורים ולאבד את רישיון הנהיגה שלכם.
בין אם שוטר חושד שנהגתם בהשפעת אלכוהול או בין אם הוא מבקש מכם לערוך בדיקה שגרתית, רצוי שתשמעו להוראות החוק ותבצעו את הבדיקה הנדרש. סירובכם לעשות זאת יכולה להתפרש כאילו שנהגתם שיכורים. מלבד זאת, סירוב יכול להתבטא באופן התנהגותי שהוא ביצוע כל פעולה שמטרתה להכשיל את הבדיקה. למשל: השתעלות לתוך המכשיר או נשיפה שאיננה חזקה מספיק (למעט מצבים שלא ניתן לבצע את הבדיקה בעקבות מצב רפואי).
זוהי לשון החוק בעניין:
64ד. (א) סירב נוהג ברכב, או ממונה על הרכב כאמור בפסקה (1) להגדרה "ממונה על הרכב" שבסעיף 64ב, לתת דגימה לפי דרישת שוטר כאמור באותו סעיף, יראו אותו כמי שעבר עבירה לפי סעיף 62(3).
החוק קובע כי עבירת נהיגה בשכרות גוררת פסילת רישיון למשך שנתיים במינימום. יחד עם זה, התייעצות בהקדם עם עורך דין תעבורה מנוסה יכולה לעזור לכם להפחית את תקופת הפסילה ובמקרים מסוימים לבטלה לחלוטין במידה שהתגלו כשלים בהתנהלות השוטר בשטח.